06-20/469-5969 info@boerepito.hu

Ácsmunka

Ácsmunkák

Az ácsmunkálatok az épületek tetőszerkezetének kialakításából, és felépítéséből állnak. Az ács feladatkörébe tartozik az állványzat kialakítása és felépítése is egyben, a faszerkezetek kialakítása és felépítése, valamint egyéb fából készült épületelemek kivitelezése.

 

Szakembereink tudásának köszönhetően mindenféle tetőszerkezetet el tudunk készíteni. Legyen szó családi házról, vagy kastély tetőszerkezetének javításáról. Az ács munkája, hogy a tető szerkezetét kialakítsa illetve átalakítása, a régi tetőszerkezetet felújítsa, tetőteret építsen be, tetőtéri szobákat alakítson ki.

 

A tetőt nemcsak kivitelezzük, de meg is tervezzük őket. Nagyon sokan – a jelenlegi gazdasági helyzetnek köszönhetően – a tető felújítását válasszák. A tető felújítása alatt azt értjük, hogy nem bontjuk le a tető szerkezetét, hanem megtisztításra kerül a szerkezet. Leszedjük róla a cserepeket, vagy palákat, az elkorhadt fákat lecseréljük újakra.

 

A tető átalakításánál a tetőt módosítani kell. Ilyen például a tetőtér beépítése, vagy a tetőtéri szobák kialakítása. Az ács feladata, hogy elsősorban átalakítsa a tető szerkezetét, ellássa azt szigeteléssel, az ablakok helyét megtervezze és kivitelezze. Ezután jön a gipszkarton vagy a lambériával való ellátása a tetőtérnek, majd pedig a padló lerakása.

Igény szerint minden anyagot beszerzünk Önök helyett. Az anyagot rovarvédelemmel és tűzvédelemmel ellátva használjuk fel az Ön otthonához.

 

Miért érdemes a tetőteret beépíteni?

– új lakóterületet hozhatunk létre

– növelhetjük életterünket

– nem kell új házba költözni, mert egy tetőtérben több helyiség is kialakíthatóvá válik

– praktikus, és gyorsan kivitelezhető

– formában korlátlan lehetőséget nyújt

 

A faszerkezetek kialakítását kézzel vagy géppel végezzük el. A kézzel készített vágás minőségi, és költségkímélőbb eljárás a gépi gyártással szemben. Előnye abban rejlik, hogy környezetkímélő, hiszen minimalizálni tudjuk a hulladékot, valamint minőségi és költség hatékony eljárás. A géppel készített vágásokat először tervezőprogrammal megtervezzük, ez milliméter pontos megmunkálást eredményez, valamint időt takaríthat meg vele. Pozitívuma még az eljárásnak, hogy olyan fakötéseket lehet vele alkalmazni, amit nem lehetne elvégezni egy kézzel készített vágásnál.

 

Cégünk vállalja kocsibeállók, fahíd, stég, pavilonok, fahidak építését, teraszok fedését is.

 

Facebook