06-20/469-5969 info@boerepito.hu

Díszítő Festés

Díszítő FestésekA színek és formák lélektani hatással vannak életünkre. A díszítőfestés funkciója az, hogy környezetünket, életterünket ízlésesebbé, otthonosabbá, extravagánsabbá varázsoljuk. Manapság nagyon divatos, hogy egyedi formákat, színeket és színkombinációt alkalmazunk, érdekesebb, rusztikusabb, kivitelezést igénylünk. Nagyon divatos manapság, hogy a régi, jól bevált, hagyományos anyagokat a modern technikákkal vegyítve alkalmazzuk.

 

 

A hagyományos festést feldobhatja, vagy kiegészítheti egy díszítő, dekorációs festés. Fontosnak tartjuk az Ön elképzelését, és kritériumait is. Szeretnénk megvalósítani azt a milliőt, amire Ön vágyik!

 

A díszítés és színek tárháza végtelen!

 

Az aranyszegélyektől kezdve a batikolásig, a textúrázott felületek alkalmazásától a mintázot, vagy többszínű falak kivitelezéséig, az antikolástól a patinázásig és a márványozásig szinte minden elképzelhető szakképzett munkatársainknak köszönhetően.

 

A dekorációs elemek elhelyezése legalább annyira fontos a lakásban, mint maga a festés, vagy a díszítő festés. A lakóterek díszítésére használt lécek, rosetták és szegélyek közkedvelt díszítőelemeknek számítanak.

Lehetőség adódik 3D-s felületek kialakítására, ami szintén egyedivé teheti a lakóteret, kiemelhetünk vagy elrejthetünk vele.

A lényeg, hogy a festés, és a díszítésre, dekorációra használt anyagok, színek harmonizáljanak egymással!

 

De térjünk vissza egy kicsit a színekhez:

Az emberek hangulatára erősen kihatnak a színek, és különböző szimbolikus jelentősséggel bírnak. Ha megfigyeltük, akkor észrevehettük azt a tényt, hogy különböző lelki állapotokban más a hozzáállásunk bizonyos színekhez.

 

Elsősorban megkülönböztetünk hideg és meleg színárnyalatokat. A hideg színárnyalathoz tartozik a zöld, lila, kék, míg a meleg színekhez a sárga, a piros és a narancs.

 

Mindenképp, mielőtt a festésbe belekezdenénk, gondoljuk át, hogy milyen színárnyalatokat szeretne látni lakásában, a különböző életterekhez milyen szín illik a legjobban. A fehér talán, ami a tisztaság és a rend színe? Vagy egy kellemes bézs, ami átmenetet képez barna és fehér között? Esetleg egy optimista sárga színt választana vagy barátságos és energiát közvetítő narancsot? Melyik illik önhöz inkább? A barátságos kék vagy pedig a nyugalmas zöld?

 

Reméljük megmozgattuk a fantáziáját és máris megkönnyítettük helyzetét a színválasztásnál!

Facebook