06-20/469-5969 info@boerepito.hu

Hidegburkolás

GipszstukkóElsősorban a csempézést és a járólapozást nevezzük meg a hidegburkolás fogalma alatt. Ide tartozik tehát a fürdőszoba és a konyha kialakítása is. A csempézés az oldalfal burkolását jelenti, míg a járólap készítés a padlóburkolat kialakítását foglalja magában. Egyre elterjedtebb viszont a fűtési rendszerek korszerűsége miatt – padlófűtés – az ezen kívül eső főbb helyiségek hidegburkolása is. Tehát akár a nappaliban, akár a hálószobában is komfortos lehet ez a fajta burkolási módozat. Előnye a hidegburkolatnak, hogy könnyen, egyszerűen tisztán tartható, valamint időtálló is egyben.

 

A hidegburkolásnál lehetőség nyílik arra, hogy ötletgazdag színeket, mintákat, és modern, design anyagokat használjunk fel. Minden esetben ügyelni kell arra, hogy milyen szín milyen pszichológiai hatásokat vált ki. Mint azt már tudjuk, a színek és minták hatással vannak kedélyállapotunkra, ezért figyelmesen, és átgondolva kell megválasztani a színeket és annak intenzitásukat. Alaposan nézzünk tehát utána a színek jelentéseinek. Ha tanácstalan, hogy milyen színt szeretne látni konyhájában, fürdőjében, szívesen nyújtunk Önnek segítséget!

Anyagában is érdemes utánanézni, hogy egyes helyiségekbe milyen anyagból képzeljük el a burkolatot és milyen színe legyen Lehetőség nyílik arra, hogy sima és érdes felületű lapok között választhasson. Ajánlani szoktuk az érdes felületű hidegburkolatokat, mivel ennek a fajtának jobb a csúszásgátlása.

 

Itt az ideje, hogy megkeressen minket és valóra váltsuk álmait!

 

Vállaljuk konyhák, fürdőszobák, nappalik, átjárók, folyosók, lépcsőházak, teraszok szakszerű burkolását. Nagyon fontosak az előkészületek a hidegburkolás megkezdése előtt. Elsősorban itt a gépészeti munkálatokra – vízvezeték, villany és fűtés alapszerelékre gondolunk. Fontos elkészíteni az álmennyezeteket is. A felületnek teljesen száraznak kell lennie és kellőképpen egyenesnek (függőleges és vízszintes irányban is).

 

Szeretnénk megemlíteni a hidegburkolás fogalma alatt a gipszkartonozást is, hiszen ez szorosan hozzákapcsolódik a lakás felújításának témájához. A gipszkarton felragasztásával ki lehet váltani a kőműves munkák egy részét. A felragasztása egyszerű, szakmai nyelven szárazvakolásnak is nevezik. Erőssége a gipszkarton használatának, hogy egyediséget és individuális formákat lehet vele létrehozni a lakásban.

 

A fantázia nem szabhat határt a kivitelezésnek!

 

Facebook