06-20/469-5969 info@boerepito.hu

Homlokzatfestés

HomlokzatfestésA homlokzatfestés főként esztétikai, és hőszigetelési minőséggel bír. Ebben az esetben az esztétikai jelentést nem lehet különválasztani a funkcionális szereptől. A megfelelő szakemberekkel, anyagokkal, kivitelezéssel megőrizhető, vagy javítható egy ház vagy épület értéke. A homlokzatfestés elsősorban nagyvárosi lakásoknál fontos, hiszen a legnagyobb légszennyezésnek itt vannak kitéve az épületek. A káros anyag kibocsátás és a fűtés egyszerre képes roncsolni az épületek védelmi rendszerét, azaz a vakolatot. Ezért fontos, hogy bizonyos időközönként a homlokzatokat újra festessük a megfelelő szakemberekkel.

 

Itt is nagyon fontos a munkafelület előkészítése, megtisztítása. Nagyon fontos, hogy a kezelendő felület mindig legyen száraz és pormentes, valamint sima. Ha valamilyen sérülés található az adott felületben, ezt mindenképp megfelelő anyaggal pótolni kell. Az alapozót tetszőlegesen hengerrel vagy ecsettel viheti fel az adott felületre. Mielőtt a festéket felvinné a kezelendő felületre, mindenképp érdemes átkeverni a vödörben lévő festéket, így a színanyag egyenletesen oszlik el.

 

A homlokzatfestésnek különböző típusai vannak. Megkülönböztetjük a mészfestést, a szilikon- illetve a szilikát festést, valamint a műanyagfestést is.

A mészfestés az egyik legrégebb óta alkalmazott festéstípus, viszont az élettartama igencsak rövid a légköri szennyeződések miatt. A szilikonfestékek a legideálisabb típusú vízbázisú festékek. Ennek az az oka, hogy víztaszító tulajdonságuk nagy, így a víz beszivárgása az épületekbe minimálisra csökkenthető. A szilikátfestékek erőssége pedig az, hogy nagy a páraáteresztő képességük. A műanyagfestékek pozitívuma könnyű alkalmazhatóságukból ered, és mivel vízzel oldható anyag, ezért környezetbarát festéknek számít.

 

Önnek lehetősége van arra, hogy válasszon a színek kavalkádja közül. A legfontosabb viszont mégiscsak az, hogy a legjobb minőségű anyagot és technológiát válasszuk hozzá, hiszen ez időtállóvá, és értékállóvá teszi az Ön lakását, javítja annak értékeit. A színpalettáról mindenki kiválaszthatja a hozzá legjobban illő színkompozíciót, lehet ez szolid, vagy esetleg extravagáns, megszokott, vagy élénk szín együttes is.

 

 A választék tehát nagy, mi segítünk Önnek abban, hogy a legmegfelelőbbet találjuk meg az Ön számára!

Facebook