06-20/469-5969 info@boerepito.hu

Melegburkolás

MelegburkolásA hidegburkolás virágzása mellett még mindig nagy számban jelennek meg azok, akik inkább a melegburkolatokat kedvelik. Ide tartozik a szőnyeg, a rugalmas (PVC) burkolatok, a laminált padló, valamint a parketta is. A PVC burkolatok divatja letűnt, a 70-es, 80-as években élte virágkorát. A szőnyeg, és a PVC burkolatoknak, a laminált padlóknak az az előnye, hogy kiváló hangszigetelő, hosszú az élettartamuk, és a tisztításuk pedig nagyon egyszerű.

 

A szőnyeg elhelyezése egyes helyiségekben mai napig dívik, a választék hatalmas, de a legnagyobb különbséget az alkotja, hogy a szőnyeg maga kézi vagy gépi szövésű legyen. A hagyományos, konzervatívabb, antik bútorokkal ellátott lakásokba természetesen a kézi szövésűeket ajánljuk, de fel kell hívnunk az olvasók figyelmét, hogy ennek az ára jóval magasabb, mint a gépi szövésű szőnyegeké. Kiegészítőként is használják laminált parkettákra, annak díszítésére.

 

A modern társadalom legjobban preferálják a sokféle változatban megjelent laminált parkettákat. Itt mindenki megválaszthatja a hozzá legjobban illő színárnyalatot, formát. A laminált padlóburkolatok főleg a kilencvenes években terjedtek el hazánkban, és a sorozatgyártásnak köszönhetően árban elérhetőbbé váltak mindenki számára. Előnye, hogy egyszerűen tisztítható, és sokféle színben és mintában megtalálható, a felület pedig ellenálló. Természetesen a tisztításnál vigyázni kell, mivel ha nincs a burkolat védőfóliával ellátva, akkor a túl vizes tisztítás miatt a padló felpúposodhat. Viszont fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy a hidegburkolatokkal ellentétben a fent említettek könnyebben kopnak.

 

Nagyon fontos a felület előkészítése. Elsősorban fontos az, hogy a kezelendő felület megfelelően sima legyen, mivel a melegburkolatok nem megfelelő, azaz egyenetlen felületre való helyezése káros következményekkel járhat, és az illesztések elválhatnak egymástól. Figyelni kell arra, hogy az aljzat kiegyenlítése után száradni hagyjuk a felületet, valamint arra, hogy az újonnan vásárolt burkolatot akklimatizáljuk. Az akklimatizálásnak az a lényege, hogy a parkettákat terítsük ki abban a helységben, ahova szeretnénk lefektetni, így az anyag fel tudja venni a szoba hőmérsékletét.

Facebook