06-20/469-5969 info@boerepito.hu

Hőszigetelés

HőszigetelésA hőszigetelés az egyik legfontosabb dolog, ami egy ház építésénél. A problémát viszont a nagy hőveszteség miatt a későbbiekben is érdemes orvosolni, mivel egyáltalán nem mindegy, hogy az ember pénztárcájából mennyit vesz ki egy téli gázszámla

A fűtési költségek csökkentése szemponjából, valamint a komfortérzet fenntartásának céljából érdemes egy megfelelő hőszigetelő rendszert választania otthonához. Az idő viszontagságai miatt a falakban keletkező hajszálrepedések miatt, és a megjelenő penészfoltok miatt a komfortérzet csökken. Ezért ha házat akar építeni, fontos, hogy a megfelelő hőszigetelést válassza.

 

Lehetőség van utólagos hőszigetelésre is. Ebben az esetben szükség van a nyílászárók kicserélésére, korszerűsítésére.

 

A hőhidak kialakulása nem csak a komfortérzetünket változtatja meg, hanem nagymértékben károsítja az egészséget. A penészképződés, a páralecsapódás mind egészségkárosító hatással rendelkeznek, ilyen például a légúti megbetegedések – nehéz légzés, az asztmás tünetek – valamint részben ezek felelősek az allergia kialakulásáért is, hiszen a belélegzett spórák felelősek a szem és az orr irritációjáért. Rosszabb esetben tüdőgyulladáshoz is vezethetnek. Viszont nem csak az egészségről van szó, hanem a kellemetlen dohos és kellemetlen fülledt levegőről is.

 

A mi cégünk hivatott arra, hogy segítséget nyújtsunk Önnek abban, hogy kiváló és minőségi anyagokhoz jusson hozzá. Meglévő épületeknél nagyon fontos, hogy páraáteresztő legyen a hőszigetelés. Ezt elsősorban EPS hőszigetelő lapokkal tudjuk elérni. Ezzel a hőszigeteléssel megoldottá válnak a páralecsapódással járó problémák (például a penészedés)

Nagyon fontos odafigyelni a lábazatok hőszigetelésére is, ami alapjaiban eltér a homlokzat hőszigetelésétől. Itt egy erősebb és ellenállóbb szigetelő anyag használatára van szükség, mégpedig az XPS zártcellás hőszigetelő lapokra.

 

Ne feledje:

 

– a házak hőszigetelésével energiatakarékossá teszi lakását. A fűtési energiaszükséglet 30-40%-kal is csökkenhet.

– a hőszigetelt lakások, házak növelik az ott élők komfortérzetét.

– a falakban elérhető az állandó felületi hőmérséklet

– sehol nem találhatóak a szigetelés után hőhidak

– kevesebb lesz a káros anyag kibocsátás, ezért környezetvédelmi szempontból sem elhanyagolható a házak szigetelése

Facebook